nu kör vi!

här hos mig är vi i full gång med att fixa oss inför kvällen.
PARTY EVERYDAY - PP-P-PARTY EVERYDAY !
nu kör vi!


hund + borste = ... ?



bilddagboken - årsrevyer

var nyss inne på min bilddagbok som jag inte använt på ca ett år nu, mer eller mindre, och det jag möttes av var samlade års-revyer för mina bilder på bdb. lite kul faktiskt  
kommer lägga upp en års-resumé av mina bilder från bloggen också.
men det händer nog inte förrän imorgon.




hrm..?


nytt för idag!

hejhej bloggen. kom på att jag inte riktigt har uppdaterat om vad jag gör nu för tiden utan skriver mer om enstaka grejer. inte för att det jag gör om mina dagar är superintressant men men...  vi kan ju köra en vecko-lista och se vad jag har gjort i veckan sen avslutar vi inlägget med lite nya saker som jag köpte idag. låter okej?

måndag: gick upp vid halv tolv och tog det allmänt lugnt, sen åkte jag in till stan vid tre-tiden för att gå och kolla i affärer med min pojkvän. handlade lite smått sen gick vi hem till honom. kollade lite film och så på kvällen, sen sov jag där.
tisdag: upp tidigt för att ta bussen till lund med my giiirls. bussen gick tjugo över åtta och vi var framme där vid tio. vi stannade i lund till två-tre ungefär(minns ej), sen åkte vi vidare till malmö pga vi desperat letade efter nyårs-outfits i lund men inte hittade något. lyckligtvis föll bitarna på plats i malmö!
onsdag: vaknade sent och sen hade jag en ultra-chill dag. en ta-hand-om-mig-själv-dag. sen vid nio på kvällen blev jag hämtad av min pojkväns bror helt huxflux, så kvällen igår spenderades med min älskling. mys
torsdag: [TODAY] vaknade med min älskling vid elva. gick upp och åt frukost och lite så, såg en halv film och åt lunch, sen vid två gick jag till lindex och mini-shoppade lite smycken till nyår blandannat. efter det gick jag och hälsade på farmor och farfar. efter någon timme där gick jag vidare upp till min syster där mamma var, så städade vi och fixade lite där. kom hem vid sju tiden, sedan dess har jag inte gjort allt för mycket. laddar batterierna inför imorgon!

nytt för idag

ett armband 49.50:- | två ringar 79.50 + 59.50= 139:- | två halsband 20 + 30= 50:- |
[ALLT ÄR FRÅN LINDEX]


gårdagens inköp!


klänning ZARA 199:-

tunika LINDEX 99:- | tröja med spets LINDEX 74.90:-

tröja GINA TRICOT 99:- | bh GINA TRICOT 49.50:-

skor SKOPUNKTEN 399:-

volumaster MEDIA MARKT 399:- | dove b.u.s KICKS 30:-| concealer LINDEX 110:-| läppstift LINDEX 76.50:-


äntligen hemma!

nu är jag äntligen hemma efter typ världens längsta men ändå kortaste dag. (hrm...?) har varit i malmö och i lund idag med mina tjejer och kollat in årets mellandags-rea. hittade dock inte sådär jättemycket men pengarna lyckades rinna iväg iallafall.. hihi.
aja, det har varit en lång dag så jag orkar inte fota mina grejer idag. gör det imorgon
godnatt på er


impossible

shontelle - impossible

just nu

ansiktsmask + gossip girl. en lugn och skön söndag  får se vad som händer ikväll.
hoppas på mys med älskling.
vi hörs senare, pusspuss


mina julklappar!

vad jag fick i julklapp i år:


presentkort lindex 400+200=600:-.
presentkort dinsko m.m 250:-

mobilstrumpa, mascara, tre ringar


en gosig nalle (från älskling), och en mysig filt till sängen. (den nallen sitter på. )

ord till rummet


grå mjukisdress

överlag så är jag nöjd! vissa saker hade jag inte alls önskat mig men var grejer som jag förut sagt jag ville ha, och tursamt nog har jag en info-svamp till mamma som suger åt sig vad jag har sagt jag vill ha under året! hihi inte dumt alls.  
så ja, jag är verkligen nöjd, men också lite besviken över det inte låg någon volumemaster i något av mina paket.. jag får väl se till att köpa en själv nu i mellandagsrean istället!

ps. fick en underbar ring av min älskling också, men min kamera vill inte sammarbeta med mig så bilderna blir inge bra..  men ska fortsätta kämpa, så får vi se om den kommer upp sen.


julen 2010

julen 2010 blev en väldigt lugn jul. vi firade ensamma i min familj. dvs det var bara jag, mamma, pappa och min syster som var närvarande, ingen övrig släkt. vilket faktiskt var ganska skönt och mysigt. dock så kändes det kanske inte riktigt som julafton, men det var trevligt.

här kommer lite bilder

happy pappi


posing mammi


happyface's


happy happy happy!








detta ska föreställa mig.. kameran gillar inte mig nej









god jul på er!

hinner precis bara lägga upp en bild på mig nu. ska skynda mig mer och fixa glögg och så innan det är dags att kolla på kalle anka klockan tre. jag tycker att kalle anka hör julen till. det är så mysigt att sitta alla tillsammans och kolla på det. sen efter så blir det julklappsutdelning. hihihi

vi hörs senare ikväll kanske!

serious face. hade inte tid

snögubbe

har precis varit ute och mött min snögubbe/fusklapp ute i snökaoset.
det är full snöstorm men han kämpade sig hit till mig ändå. nauw! plus poäng
nu är vi svettiga något så in i h-vete... så nu sitter jag och väntar på att duschen ska bli ledig, sen ska vi ha julklappsutdelning!
vi hörs senare, puss!


vill bort från sverige!

åååh jag vill bara boka en biljett, packa min väska och dra iväg utomlands! jag vill ha sol, bad och värme. inte snö och kyla... usch, jag lever för sommaren!!!

bild sen senast jag var utomlands. 2007.... det är fan för länge sedan..
vem hänkar på en resa 2011?


dag 6 - min dag!

detta blir inget som är sådär jätte deltaljerat, det orkar jag inte, men tror inte ni hade pallat läsa igenom det ändå.
nu kör vi!

måndagen den 20 december 2010
vaknade upp tio över sex bredvid min snarkande älskling efter en natt med lite för lite sömn.. gick upp och klädde på mig samt sminkade mig vid kvart i sju. en kvart senare var jag färdig och då började jag kämpa med att väcka liv i min zombie till pojkvän. inte det lättaste ibland kjsd. belive me!  efter ca tio minuter var han uppe på benen och lagade frukost till mig. den svalde jag snabbt och sen begav jag mig upp till skolan.

hade fyra lektioner idag. gjorde absolut ingenting vettigt. kändes bara oerhört onödigt att ens vara närvarande. hur som helst var jag ju där. började med filosofi - gjorde inget. sen var det dags för matte - lekte bara. engelska - hade tävling. (som vi vann.in your face nv! ) design - gjorde så lite som möjligt.

slutade tjugo i två och efter det så gick jag ner till stan med filippa, polle och morvel. letade julklappar utan framgång. klockan fyra satt jag på bussen hem. kom hem vid halv fem.
en timme senare satt jag på bussen igen, påväg in till friskis för att köra ett ki-box pass med maria. alltid lika skönt efteråt!
vid halv nio var jag hemma igen, och nu har jag både ätit och duschat sen jag kom hem. och nu sitter jag här och skriver detta.
INTRESSANT DAG ?

hur gick det nu då?

tjaa.. åt helvete skulle jag vilja säga, men nu när jag bockade av listan så såg jag att jag faktiskt hann med en del ändå.  hade det inte varit för den jäkla julklappen så hade jag nog bloggat mer. kanske.. hihi.
nej nu är jag fjantig. är på superbra humör för aaaaattt; imorgon börjar mitt jullov och det startar jag med att åka till kristianstad och julhandla det sista med filippa. känns alldeles underbart bra!

tror att de sista dagarna på 2010 kommer bli kanon!

busy life


lite smått skumma uppgifter jag ska göra idag, men går allt som planerat så får ni se vad jag har gjort ikväll.

just nu

såhär ser det ut här just nu: jag sitter och jobbar med en av julklapparna till min pojkvän, samt lyssnar på lite ny musik. bland annat T.I feat The-Dream - no mercy som jag lägger upp här nedan.

har skrivit en att-göra-lista för dagen för att försöka få ut så mycket som möjligt av dagen. den kommer upp om en liten stund.



elf yourself!

vill du göra en egen? klicka här.

dag 5 - vad är kärlek?

ni minns min december utmaning? den som jag har varit så dålig på att följa. har missat ca tio dagar nu. fy vad duktig jag är!  .. hrm. hur som haver, det ämnet jag har fastnat på är vad är kärlek?

har många dagar suttit och tänkt på hur jag ska definiera kärlek för er men det är svårare än vad man tror. för vad är kärlek? kärlek är som en sorts kemisk reaktion som sker inom oss när vi fäster oss hårt vid någonting. kärlek är konsekvensen av att tycka om någon eller något mycket. det kan vara en människa, ett djur eller vad som helst nästan.
den vanligaste kärleken man pratar om är ju den till en annan person. kärlek för mig är något väldigt starkt, som ett obrytbart band mellan två individer.  men synen på kärlek och dess styrka är olika från person till person och styrkan kan variera från gång till gång som man blir kär. en gång kanske det är mer som en förälskelse som går över relativt fort, en annan gång kan det kanske vara riktigt djup kärlek. en sådan djup kärlek är svår att ta sig ur, det tror jag att de flesta vet och har varit med om någon gång. 
kärlek kan få en att göra det mest fantastiska saker, somliga galna, andra underbara.  

nej jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva kärlek då det är så olika för alla, men efter mina egna erfarenheter av kärlek så har jag lärt mig att för mig, så stavas kärlek: j - a - k - o - b.


ny kategori

jag har nyss lagt till en ny kategori som heter ung och dum, här kommer det komma upp något äldre bilder på mig och mina vänner än de som ni redan har fått se. här får ni se hur otroligt söt jag har varit. (är...? hahah). kan ju säga som så att av bilderna ni kommer få se i den här kategorin så är ju somliga mer smickrande än andra.

här kommer en del som försmak på vad som komma skall. en salig blandning av bilder som jag hittade i en random mapp döpt till övrigt skit. hrm ?

14 år


14 år


14 år


14 år


14 år


14 år


14 år


13 år


13 år


13 år


13 år


13 år


13 år

hahahahahahhaha... ändå rätt söt?
godnatt!


hoppas ni sover gott!

hoppas alla ni normala människor ligger hemma i sängen och njuter av er söndagsmorgon, själv är man igång och jobbar för fulla muggar, vi hörs när vi hörs, nu får jag spinna vidare med dammvippan!

bjuder på en bild på en solbränd maria sålänge


dag 4 - det här åt jag idag

vill ni veta exakt? okej då 
(jag skriver inte dessa utmaningarna för den dagen de skulle ha lagts upp, utan för den dagen det är då jag skriver. alltså det som jag åt idag och inte den 4e december)


obs, samtliga bilder är från google!


fail

vet att jag har failat som bara den med min december-utmaning.. attans bananer! har sjukt mycket att ta igen nu.. åh.. aja, detta fixar vi på ett elelr annat sätt! DET SKA GÅ.

Dag 01Om mig
Dag 02
Min första kärlek
Dag 03
Mina föräldrar
Dag 04 –
Det här åt jag i dag
Dag 05 –
Vad är kärlek?
Dag 06 –
Min dag
Dag 07 –
Min bästa vän
Dag 08 –
Ett ögonblick
Dag 09 –
Min tro
Dag 10
Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 I min handväska
Dag 13Den här veckan
Dag 14Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 Mina drömmar
Dag 16Min första kyss
Dag 17Mitt favoritminne
Dag 18 Min favoritfödelsedag
Dag 19Detta ångrar jag
Dag 20Den här månaden
Dag 21Ett annat ögonblick
Dag 22Det här upprör mig
Dag 23Det här får mig att må bättre
Dag 24Det här får mig att gråta
Dag 25En första
Dag 26Mina rädslor
Dag 27 Min favoritplats
Dag 28Det här saknar jag
Dag 29Mina ambitioner
Dag 30Ett sista ögonblick


på bristningsgränsen.

psyket blir klenare och klenare för varje dag som går. för tillfället så kommer jag bli överlycklig bara jag lyckas gå ut gymnasiet utan ett ig. jag är på bristningsgränsen


dagens

look of today

tunika-vero moda. skärp - gina. halsduk - "hemmagjord". svarta leggings + stövlar till det.
godnatt

nyligen hemkommen.

kom hem från träningen för ungefär en timme sedan nu, har varit på kibox idag. känns alltid så otroligt skönt nu efter! älskar efter-tränings-känslan. och efter skolan imorgon så blir det ett spinningpass med julia & maria. är ruskigt taggad. spinning is great!
hursom helst, uppdateringen har blivit mycket lidande nu de senaste dagarna, men jag har inte tiden till det. men ta mina ord på alvar nu, uppdateringarna kommer, så fort jag har tid & tillfälle!! (dvs alla de ämnen som saknas i min december-utmaning kommer komma upp efterhand som jag har tid)
be patient!

puss på er!


about the weekend

har inte bloggat i helgen direkt, så nu kör vi en sammafattning. en kort en!
i fredags så hade vi egentligen komp-ledigt pga öppethus, men vi som behövde det var på skolan iallafall och hade verkstadsteknik. dvs, jag var där. det var sjukt roligt faktiskt. vi jobbade på bra ett par timmar, beställde pizza till lunch och hade sen fika med livemusik! (freddy ;) inte illa!
senare på kvällen så åkte jag in till jakob, spenderade natten där. :)

på lördagmorgonen/förmiddagen så var det dags för ett basmarathon på friskis och svettis. lagom taggad så var jag på plats med maria klockan nio på morgonen och sen körde vi igenom två spinningpass och två jympa-pass. vilket resulterade i  fyra timmars träning. inte illa!! ;)
på kvällen var jag ensam hemma. kollade på tre filmer i min ensamhet. sen vid tolvsnåret kom det en prins och räddade min natt! mer än så säger jag inte ;)

nu ska jag in till min prins igen så har inte tid att skriva mer än så just nu, puss på er!


dag 3 – mina föräldrar

den tredje dagens inlägg skulle handla om mina föräldrar. så här kommer det.

mina föräldrar,
mina föräldrar är precis som vilka föräldrar som helst, dom har både sina positiva och sina negativa sidor.
dom klagar, dom är överbeskyddande, orättvisa och dom "fattar aldrig någonting". men dom är också alltid där för mig, dom hjälper mig när dom kan, dom kör mig hit och dit. dom kan få mig att skratta och vara glad, dom är nästan lika barnsliga som jag i vissa lägen(om inte värre) vilket gör att det mesta blir roligt. 

 ibland kan jag ogilla dom något så grymt mycket då jag tycker dom behandlar mig orättvist eller överreagerar över småsaker, klagar osv. men trots småtjaffs och annat så kommer jag alltid älska dom genom allt. i vått och torrt. och jag vet alltid innerst inne att när dom överreagerar eller är överbeskyddande av mig så gör dom det för att dom är rädda om mig och det är jag ändå väldigt tacksam över. även fast jag kan böna och be om nya föräldrar ibland så hade ändå aldrig några andra kunnat fylla ut deras platser. inte en chans.

jag älskar mina föräldrar och jag skulle aldrig byta ut dom för någonting i världen.



senare.

uppdatering för igår & idag kommer senare (dvs båda dagarnas ämnen..)
jag är verkligen inte på humör för att blogga just nu...

en sak jag hatar..

jag hatar att klippa mig.. hatar det mer än allt annat, verkligen.. en sak jag kan erkänna att jag är besatt av, det är mitt hår. jag är besatt över att försöka få det långt och jag kämpar hela tiden och gör allt jag kan för att hålla det friskt i förhoppning om att det ska bli längre.. men trots mitt slit så händer det inget på längden. (har haft samma längd i mer än två år.) men idag klippte jag av allt det slitna på mitt hår som jag så länge försökt förneka att jag ens hade.

hur som haver så klipptes det bort 2-3 centimeter idag. vilket för mig är supermycket, det känns hemskt och jag har ångest över att jag behövde göra det.(passar verkligen inte i kort hår..) men jag antar att jag var illa tvungen. mina slitna toppar förstörde för mig och mitt hår gick av efterhand som det växte.
håller tummarna nu!

här är före/efterbilder.

syns ganska dåligt då jag fick försöka med självutlösaren på kameran, och sen att mitt hår är helt out-of-control pga jag haft uppsatt gör ju inte saken bättre ;) puss, godnatt

dag 2 – min första kärlek

dagens ämne, min första kärlek.

jag är inte riktigt säker på vad jag ska definiera som min första kärlek. om det är den första jag var kär i överhuvudtaget eller den är den första som jag älskade, var tillsammans med och som älskade mig tillbaka.

vi kan ta båda. den första killen jag var kär i var redan så tidigt som på dagis, så jag antar att vi kan kalla honom för en pojke istället. (haha). jag var 4-5 år men minns allt som det var igår. han hette alex och vi gick på samma dagis, på samma avdelning. anledningen till varför jag blev kär i honom minns jag dock inte så väl , men kär var jag. länge. men som ni alla vet så gick man ju inte gärna runt och skröt om det då. ni vet, killbaciller och sånt? hur som helst så blev det inget mer än så av det, vi började på olika skolor och så. men ca åtta år senare fick jag reda på att han hade varit kär i mig med. vilken miss, ellerhur ? ;)

haha, vi går vidare till lite mognare år. blev ganska kär i en kille när jag gick i åttan, dessvärre gick det över ganska snabbt. vi hade ett förhållande på åtta månader, sen tog det slut en dag och vi har inte pratat sedan dess. vilket happy ending va? ;) . detta var min första såkallat riktiga kärlek, kan kanske låta tragiskt att vi inte ens har någon kontakt längre, men efter att jag har kollat tillbaka så vet jag att han inte alls var rätt för mig egentligen. brukar säga att jag var ung och dum.

men nu är det en helt annan sak. jag har en underbar pojkvän som jag älskar över allt annat. han är min första riktigt stora kärlek. det känns verkligen äkta. det är äkta. det är underbart..


m♥j

lovely! ;)

ibland äääääälskar jag att vara bussbarn. tackar snön för ännu en ledig dag! ;) (ledig dag=mer blogg-uppdatering!) godnatt så länge


dag 1 - om mig

då är det den första december och utmaningen har börjat! idag ska jag skriva om mig själv.
tar lite hjälp från ett inlägg jag skrev för ca ett halvår sedan eftersom jag inte har tid just nu att skriva ett helt nytt.

lie om mig
- jag heter maria persson, är 17 år. jag bor en liten bit utanför simrishamn, som ligger på österlen i sydöstra skåne. här bor jag med min mamma, min pappa och våra tre husdjur. jag har även en äldre syster men hon bor inte hemma längre. jag går i skolan i simrishamn på österlengymnasiet och är nu inne på mitt andra år på teknikprogrammet.
mina dagar består oftast av skola, läxor och träning. helgerna går åt att träffa mina underbara vänner, min älskade pojkvän, festa lite, jobba och även plugga om det behövs.

om jag skulle beskriva migsjälv så skulle jag säga att jag för det mesta är glad, snäll och försöker gärna hjälpa människor som behöver hjälp eller kanske bara behöver någon att prata med, jag är bra på att lyssna. jag brukar nästan alltid hålla på att tönta mig, bjuda lite på mig själv, springa runt och dansa, sjunga och vara helt störd. älskar att ha kul och jag skrattar ofta, mest åt mig själv dock. jag kan underhålla migsjälv i evigheter med torra skämt. haha. men jag kan även ha ett jävla humör, blir ganska lätt irriterad men är bra på att dölja det förutom vissa gånger då jag bara kokar över och dampar loss på allt och alla.
haha, såkallade pms-anfall..

vet inte vad mer det finns att säga, antar att jag egentligen bara är en i mängen. jag tror inte jag har något speciellt som gör att jag märkbart sticker ut från andra. jag är en helt vanlig 17-årig tjej som bara vill ha kul och som försöker göra det bästa av livet för stunden. problem och annat löser jag efter hand. att ta en dag i taget och att leva den dagen som en av dom sista är det bästa att gå efter tycker jag.

livet är till för att levas säger jag bara!
puss på er & godnatt

maria therése persson

RSS 2.0